Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

IEΡΟΔΟΥΛΕΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΒΙΖΑ

Ξένες ιερόδουλες στη Μαλαισία πληρώνουν ντόπιους μέχρι 1.500 δολάρια το μήνα για να γίνουν συζυγοί τους έτσι ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στη χώρα και να συνεχίσουν να εργάζονται προσφέροντας τις ερωτικές τους υπηρεσίες...



Οπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα New Straits Times η νομοθεσία για τη μετανάστευση προβλέπει ότι γυναίκες ξένης υπηκοότητας μόλις παντρευτούν Μαλαίους, αποκτούν αυτόματα τρίμηνη διάρκεια παραμονής, η οποία μετετρέπεται στη συνέχεια σε ετήσια που ανανεώνεται αυτομάτως.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας μετανάστευσης Αμντούλ Ραχμάν Οτμάν δήλωσε ότι οι ιερόδουλες βρίσκουν συζύγους για να μπορέσουν να πάρουν αμέσως άδειες παραμονής.

Και παρά το γεγονός ότι η πορνεία είναι παράνομη στη Μαλαισία, οι γυναίκες δεν μπορούν να διωχθούν με βάση το νόμο περί μεταναστών καθ' όσον ο γάμος τους είναι νόμιμος, προσθέτει ο Οτμάν. Ωστόσο υπάρχει μια περίπτωση να διωχθούν με τη νομοθεσία περί βίζας.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενες στην παροχή ερωτικών υπηρεσιών μπορεί να συγκεντρώνουν περισσότερα από 6.000 δολάρια το μήνα και από αυτά διαθέτουν τα 1.500 για να "μισθώσουν" σύζυγο. Ο συμβατικός αυτός γάμος δεν τους στοιχίζει ακριβά εάν συγκριθεί με τα ποσά που θα χάσουν εάν απελαθούν από τη χώρα και χάσουν την άδεια παραμονής.

Η εφημερίδα καταλήγει ότι στους τελευταίους ελέγχους που πραγματοποίησε η υπηρεσία μετανάστευσης μόλις ο ένας στους 25 γάμους ήταν γνήσιος.

Λόγω του ότι η πορνεία είναι παράνομη στη Μαλαισία, πολλά spa, καραόκε μπαρ και άλλα κέντρα διασκεδασης λειτουργούν ως οίκοι ανοχής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η βιομηχανία του έρωτα το 2008 κατέγραψε εισπράξεις 1 δις δολαρίων.