Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Στην αντεπίθεση ο Αντώνης Μπέζας για την ανάκληση εγκυκλίου του

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ο Αντώνης Μπέζας, πρώην υφυπουργός οικονομικών, αποφάσισε να βγει στην αντεπίθεση και να μιλήσει για συκοφαντική επίθεση εις βάρος του, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για ανάκληση εγκυκλίου του Α. Μπέζα σχετικά με την απαλλαγή καταβολής φόρου από...



...εισοδήματα επιόρκου υπαλλήλου.

Ο Α. Μπέζας απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη σημειώνοντας ότι «οι ψευδολόγοι συκοφάντες προσέλαβαν και αρμόδιους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών στην απέλπιδα προσπάθειά τους να στηρίξουν το έωλο οικοδόμημα της δυσφημιστικής εις βάρος μου επίθεσης».


Αναλυτικά αναφέρει ο Α. Μπέζας: «Αποκρύπτουν την αλήθεια και προσπαθούν …βαπτίζοντας πότε φωτογραφική χαριστική διάταξη νόμου, πότε εγκύκλιο, πότε απόφαση Μπέζα (τελικά ας αποφασίσουν τι είναι από όλα αυτά) μία απλή διαβίβαση απάντησης του μόνου αρμόδιου Ειδικού Γραφείου Νομικού Συμβούλου Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος, σε ερώτημα της ΔΟΥ Κιλκίς που αφορούσε έλεγχο περιουσιακής κατάστασης επίορκου υπαλλήλου του Υπουργείου μου. Το άρθρο 78 παρ. 4 του Συντάγματος (αρχή της νομιμότητας του φόρου) προβλέπει ή όχι ότι κανένας φόρος δεν επιβάλλεται, ούτε εισπράττεται, χωρίς τυπικό νόμο που να καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας, το εισόδημα και το είδος της περιουσίας στις οποίες αναφέρεται ο φόρος; Μπορεί επομένως να επιβληθεί φόρος σε ποσά παρανόμως αποκτηθέντα από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που δεν αποτελούν εισόδημα ή απαιτείται αυστηρότερη μεταχείριση όπως ο καταλογισμός στο σύνολό τους, η δήμευση κλπ;».



Share on Facebook

Αναρτήθηκε από troktiko